Recente ontwikkelingen Zelfbedieningsovertoom®


Nadat de gemeente Bunschoten in februari 2020 een Zelfbedieningsovertoom bestelde, is iedereen benieuwd hoe het gaat. Deze website informeert u over de laatste ontwikkelingen.

Bijna 5 jaar is achter de schermen hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Zelfbedieningsovertoom:

2021
September: De ontvangstruimte voor de hellingwagen binnendijks is bijna klaar. De cassette waarop het eindframe wordt opgelegd is geplaatst. Werkzaamheden buitendijks starten nu ook. De damwand ligt klaar en de werkbetonning voor het baggeren van de toegangsgeul is door Rijkswaterstaat geplaatst. Aan de productie van alle onderdelen wordt hard gewerkt.

 

Juli: Werkzaamheden Overtoom officieel van start na een werkbezoek van wethouder Wim de Jong (gemeente Bunschoten) en heemraad Patrick Gaynor (Waterschap Vallei en Veluwe) aan de plek op de Oostdijk waar de Overtoom gerealiseerd wordt.

 

Januari: start voorbereidende werkzaamheden - zie artikel in De Bunschoter. Vlak erna verschenen artikelen in De Gooi- en Eemlander, het Noordhollands Dagblad en de AD Amersfoortse Courant.

Gooi- en Eemlander - Niet schrikken
Bunschoter: Werkzaamheden overtoom   werkzaamheden

2020
In februari 2020 werd opdracht verleend voor de eerste Zelfbedieningsovertoom bij Spakenburg. De ontwerpfase volgde. 
Eind 2020 ging de website online met informatie van belang voor de ontwikkeling en optimalisatie van sloepenroutes. Via Veelgestelde vragen krijgt u, mede d.m.v. een animatiefilmpje, een indruk van de bijzondere en innovatieve overtoom.

2017
In 2017 is een informatiedag georganiseerd over elektrisch varen in de Laakzone. 

2016
In 2016 zijn de toepassingsmogelijkheden onderzocht in het (te versterken) dijktraject tussen Hoorn en Amsterdam.
In Spakenburg was in 2016 bijna gekozen voor een sluis als ontsluiting van de Laakzone toen het idee voor een Zelfbedieningsovertoom werd ingebracht.
Met de gemeente en het Waterschap Vallei en Veluwe is hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling.

2015 
Het idee voor een Zelfbedieningsovertoom is ontstaan tijdens het schrijven van een Havenvisie voor Enkhuizen in 2015. 


DEEL DEZE PAGINA


Facebook Twitter Linkedin20-10-2020

Optimaliseren sloepenroutes in Zuid-HollandH. de Vos Elektrotechniek en Waterrecreatie Advies hebben opdracht gekregen de mogelijkheden te onderzoeken om 4 handbediende bruggen en een sluis tussen Gouda en de Reeuwijkse Plassen te automatiseren.05-02-2020

Opdracht voor de Zelfbedieningsovertoom® getekendOp 5 februari 2020 werd de opdracht voor de eerste Zelfbedieningsovertoom® in Nederland getekend door wethouder De Jong van de gemeente Bunschoten en de partijen in het samenwerkingsverband Zelfbedieningsovertoom VOF.03-02-2020

Sloepenroutes en de BRTN-categorieën E en FDe meeste schepen die in Nederland worden verkocht, zijn sloepen. De sloepenmarkt is “hot” en dat leidt tot de vraag hoe je de nieuw ontstane kansen benut.23-09-2017

Informatiedag elektrisch varen in de LaakzoneOp 23 september 2017 was er een informatiedag over elektrisch varen op de Laak bij Grandcafe en Partycentrum De Kooi te Bunschoten-Spakenburg.