Optimaliseren sloepenroutes in Zuid-Holland


H. de Vos Elektrotechniek (DVE) en Waterrecreatie Advies, deelnemers in de VOF Zelfbedieningsovertoom, hebben opdracht gekregen de mogelijkheden te onderzoeken om 4 handbediende bruggen en een handbediende sluis in de vaarverbinding tussen Gouda en de Reeuwijkse Plassen te automatiseren.

De route is een belangrijk onderdeel van de regionale vaarroute Rondje Rijn-IJssel. De sluis en 3 bruggen zijn Beschermde Monumenten. Voor de sluis er was, zorgde een overtoom voor de verbinding. Drie varianten worden nu onderzocht: elektrische aandrijving en bediening door een brug- / sluiswachter, zelfbediening en centrale bediening op afstand (COB). DVE heeft meerdere historische sluizen geautomatiseerd waaronder de zelfbedieningssluis in Oudewater en de Goejanverwellesluis. Ook zijn 4 zelfbedieningsbruggen in de gemeente Nieuwkoop en 2 overvaarbare zelfbedieningsstuwen in Vinkeveen door DVE geautomatiseerd. 


DEEL DEZE PAGINA


Facebook Twitter Linkedin



08-12-2021

Zelfbedieningsovertoom® Spakenburg



De ontwikkeling en bouw van de eerste Zelfbedieningsovertoom, vanaf de start in 2015 tot oplevering december 2022. Plus de praktijk na ingebruikname op 1 april 2023.



05-02-2020

Opdracht voor de Zelfbedieningsovertoom® getekend



Op 5 februari 2020 werd de opdracht voor de eerste Zelfbedieningsovertoom® in Nederland getekend door wethouder De Jong van de gemeente Bunschoten en de partijen in het samenwerkingsverband Zelfbedieningsovertoom VOF.



03-02-2020

Sloepenroutes en de BRTN-categorieën E en F



De meeste schepen die in Nederland worden verkocht, zijn sloepen. De sloepenmarkt is “hot” en dat leidt tot de vraag hoe je de nieuw ontstane kansen benut.



23-09-2017

Informatiedag elektrisch varen in de Laakzone



Op 23 september 2017 was er een informatiedag over elektrisch varen op de Laak bij Grandcafe en Partycentrum De Kooi te Bunschoten-Spakenburg.